... z kuchyně ESEDRy
Přinášíme Vám oblíbené recepty naší "tlupy".
Ingredience:
dančí žebra
koření na divočinu
3 cibule
kynuté těsto nesladké
1 balení čerstvého či mraženého špenátu
2 kelímky riccoty
1 bloček tvrdého sýra
Postup:
V pomalém hrnci či v troubě upečeme dančí žebra podložená nakrájenou cibulkou.
Z kynutého těsta vyválíme plát, potřeme směsí ze špenátu, riccoty, posypeme strouhaným sýrem a zavineme
Roládku rozkrájíme na kolečka, upečeme na pečícím papíře jak jinak, opět dozlatova.
Dobrou chuť :-)
Ingredience:
mouka libovolná 1 hrnek (pohanková je skvělá)
mléko klidně rostlinné - 1/2 l
pyré ze syrové dýně
špetka soli
2 vejce, ale jde to i bez nich
Postup:
Mouku, mléko, vejce smícháme. Z půlky malé dýně vyrobíme pyré tyčovým mixerem (nakrájíme na malé kostičky bez slupky a umixujeme na hladkou hmotu). Vmícháme do vyšlehané směsi. Když bude hustá, doředíme klidně vodou.
Rozpálíme pánev, na začátek vytřeme olejem, pak už není zapotřebí. odléváme palačinky. :-)
Chutnají slané i sladké. Slané skvělé plnit sýry, tofu, šunkou, masem, sušenými rajčaty i špenátem.
Dobrou chuť :-)
Ingredience:
1 balení mletého hovězího či jiného masa
1 hrnek vařených či konzervovaných fazolí
2 velké nastrouhané mrkve
1 řapíkatý celer či listová kapusta
1/4 hrnku slunečnicového semínka
4 polévkové lžíce hrachové mouky
koření dle chuti
Postup:
Všechny ingredience smícháme dohromady, necháme chvíli prolnout.
Na velký plech vytvoříme malé rarbenátky, podlijeme vodou a pečeme do voňava:-)
Skvělá příloha vařený brambor či pečený batát.
Dobrou chuť :-)
Jak název napovídá, výrobní postup je tajný, zato výsledek skvělý:-). Kdo chce znát, může na náš seminář kvašounovský ...
Ingredience:
2 kg brambor vařených ve slupce
1 plechovka nakládané či pytlík mražené kukuřice
za studena lisovaný řepkový olej
1 balení hlívy ústřičné
2 cibule
1 balení čerstvé rukoly či špenátu
vařené či nakládané červené fazolky
1 kostka tvrdého sýra
3 zakysané smetany či kyblík bílého jogurtu
Postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou hlívu ústřičnou s cibulí
Do předehřáté trouby dáme opéci oloupané brambory nakrájené na malé kostičky
Přidáme hlívu s cibulkou, fazolky, kukuřici, okořeníme, doladíme kurkumou a zalijeme jogurtem či smetanou.
Dopečeme dozlatova.
Dobrou chuť :-)
... když nemáte čas.
Ingredience:
Hotové těsto na pizzu rolované
hluboký talíř kysaného zelí
1 měkký tvaroh
1 eidam bloček
1 vejce na pomazání- možno i jen mlékem
slunečnicová, dýňová nebo chia semínka na posypání
Postup:
Smícháme zelí s tvarohem a nahrubo nastrouhaným sýrem.
Rozvineme těsto, poklademe náplní, zavineme, potřeme vajíčkem či mlékem, posypeme semínky a zamotáme do kapsy. Ne jako štrůdl, pouze přeložíme.
Pečeme dozlatova.
Dobrou chuť :-)