KUCHAŘKA
... z kuchyně ESEDRy
Přinášíme Vám oblíbené recepty naší "tlupy".
Dýňové palačinky
Ingredience:
mouka libovolná 1 hrnek (pohanková je skvělá)
mléko klidně rostlinné - 1/2 l
pyré ze syrové dýně
špetka soli
2 vejce, ale jde to i bez nich
Postup:
Mouku, mléko, vejce smícháme. Z půlky malé dýně vyrobíme pyré tyčovým mixerem (nakrájíme na malé kostičky bez slupky a umixujeme na hladkou hmotu). Vmícháme do vyšlehané směsi. Když bude hustá, doředíme klidně vodou.
Rozpálíme pánev, na začátek vytřeme olejem, pak už není zapotřebí. odléváme palačinky. :-)
Chutnají slané i sladké. Slané skvělé plnit sýry, tofu, šunkou, masem, sušenými rajčaty i špenátem.
Zelný štrůdl s tvarohem
... když nemáte čas.
Ingredience:
Hotové těsto na pizzu rolované
hluboký talíř kysaného zelí
1 měkký tvaroh
1 eidam bloček
1 vejce na pomazání- možno i jen mlékem
slunečnicová, dýňová nebo chia semínka na posypání
Postup:
Smícháme zelí s tvarohem a nahrubo nastrouhaným sýrem. Rozvineme těsto, poklademe náplní, zavineme, potřeme vajíčkem či mlékem, posypeme semínky a zamotáme do kapsy. Ne jako štrůdl, pouze přeložíme.
Pečeme dozlatova.