Ochrana osobních údajů

Obecné nařízení GDPR (z anglického názvu General Data Protection Regulation) představuje aktualizovaný právní rámec ochrany údajů v evropském prostoru. V českém právním prostředí obecné nařízení od 25. května 2018 nahrazuje zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, který stanovoval povinnosti a práva při zpracování osobních údajů. 

Pravidla pro zpracování osobních údajů v souladu s GDPR v dětském klubu Esedra:

Zpracování veškerých osobních údajů podléhá následujícím pravidlům;
1.    Osobní údaje, které požadujeme, jsou nezbytné pro zajištění komunikace mezi Esedrou a svými klienty, zprostředkování služeb Esedrou svým klientům a zároveň k účasti klientů na                   Aktivitách dětského klubu.
2.    Osobní údaje nám svěřené:
            - chráníme před zneužitím dalšími osobami, neposkytujeme  dalším osobám ani jiným organizacím, vyjma zákonem stanovené povinnosti;
            - likvidujeme po té, kdy se dotyčná osoba přestane účastnit Aktivit dětského klubu;
3.    Osobní údaje, které klienti dávají k dispozici dětskému Klubu, jsou přesně vymezeny v aktualizovaném dokumentu Dohoda o účasti na aktivitách, platném od školního roku 2018/2019. Jedná se o osobní údaje týkající se zákonných zástupců dítěte a dítěte samotného, účastnícího se Aktivit v dětském klubu. Jedná se o osobní údaje identifikační, jako je jméno a datum narození, kontaktní informace, fotografie a mimo jiné i zdravotní dokumentaci dítěte, jako protokol o zranění dítěte, či lékařské posouzení zdravotní způsobilosti dítěte.
Comments